.
Uit de krant:
In de huiskamer, maar ook in cafés en restaurants wordt een opmerkelijke hernieuwde interesse voor pure smaak en het bijbehorend zetritueel geconstateerd, waarbij de pittige geur van koffiearoma zich langzaam door de vertrekken verspreidt.
De consument van nu is op zoek naar een goede smaak en men komt steeds vaker uit bij producten die uit het oog zijn verloren. Filterkoffie is er zo een. Die staat voor genieten en beleving van de echte smaak van koffie." .
Uit de krant:
In de huiskamer, maar ook in cafés en restaurants wordt een opmerkelijke hernieuwde interesse voor pure smaak en het bijbehorend zetritueel geconstateerd, waarbij de pittige geur van koffiearoma zich langzaam door de vertrekken verspreidt.
De consument van nu is op zoek naar een goede smaak en men komt steeds vaker uit bij producten die uit het oog zijn verloren. Filterkoffie is er zo een. Die staat voor genieten en beleving van de echte smaak van koffie." .
Har:
In huize Kierkels is de”aoje” filterkoffie nooit weggeweest. Ook wij hebben zo’n senseo-ding, maar dat staat 99% van de tijd werkeloos te wachten op senseodrinkers. Je gebruikt er ronde watjes voor en die zijn er in vele smaken, maar één smaak niet: koffie! Trouwens de lekkerste koffie kwam uit de zeefjestijd. De procedure van koffiezetten was toendertijd als volgt: .
In huize Kierkels is de”aoje” filterkoffie nooit weggeweest. Ook wij hebben zo’n senseo-ding, maar dat staat 99% van de tijd werkeloos te wachten op senseodrinkers. Je gebruikt er ronde watjes voor en die zijn er in vele smaken, maar één smaak niet: koffie! Trouwens de lekkerste koffie kwam uit de zeefjestijd. De procedure van koffiezetten was toendertijd als volgt: .
Water koken in ëine moeër”.
Koffie malen.
De gemalen koffie in de koffiepot.
Dan ‘t kokend water op de gemalen koffiebonen in de koffiepot.
De koffie ’n tijdje met rust laten, laten trekken. .
Koffie malen.
De gemalen koffie in de koffiepot.
Dan ‘t kokend water op de gemalen koffiebonen in de koffiepot.
De koffie ’n tijdje met rust laten, laten trekken. .
De koffie werd dan door ’n zeefje in de koffie”tas” geschonken. De drab bleef grotendeels in ’t zeefje achter. Zonder zeefje was de koffie niet te genieten. Ik herinner me nog heel goed dat in mijn H.Hartschooltijd Coen Stammen de' koffieman' was. We waren in die tijd erg zuinig in ’t onderwijs. De eerste koff1epot heeft’t bijna veertig jaar volgehouden en toen begin 70-er jaren ’t zeefje brak, heeft Tjeu ’t laten lassen. Die koffiepot staat nu bij mij op ’t balkon. Hij wordt in 2012 tachtig jaar! Dat is nog over van de Heilig Hart!